Six Brain Hacks To Learn Anything Faster Research

Uanset om det er en ny teknologi, et fremmedsprog eller en avanceret færdighed, betyder det at forblive konkurrencedygtigt ofte at lære nye ting. Næsten to tredjedele af de amerikanske arbejdere har taget et kursus eller søgt yderligere uddannelse for at fremme deres karriere, ifølge en marts 2016-undersøgelse fra Pew Research Center. De rapporterer, at resultaterne har inkluderet et udvidet professionelt netværk, nyt job eller en anden karrierevej.

At være en hurtig lærende kan give dig en endnu større fordel. Videnskab viser, at der er seks måder, du kan lære og bevare noget hurtigere på.

1. LÆRE Nogen anden (ELLER BLEV PRETEND TIL)
Hvis du forestiller dig, at du bliver nødt til at lære nogen anden det materiale eller den opgave, du prøver at forstå, kan du fremskynde din læring og huske mere, ifølge en undersøgelse udført på Washington University i St. Louis. Forventningen ændrer dit tankesæt, så du engagerer dig i mere effektive tilgange til læring end dem, der simpelthen lærer at bestå en prøve, ifølge John Nestojko, en postdoktor i psykologi og medforfatter til studiet.

At sove mellem to indlæringssessioner forbedrer fastholdelsen meget.
”Når lærerne forbereder sig på at undervise, er de tilbøjelige til at søge nøglepunkter og organisere information i en sammenhængende struktur,” skriver Nestojko. ”Vores resultater antyder, at studerende også henvender sig til disse typer effektive læringsstrategier, når de forventer at undervise.”

2. LÆR I KORT TURST
Eksperter ved Louisiana State University’s Center for Academic Success foreslår at dedikere 30-50 minutter til at lære nyt materiale. “Noget mindre end 30 er bare ikke nok, men noget mere end 50 er for meget information til din hjerne til at tage på en gang,” skriver læringsstrategier kandidatassistent Ellen Dunn. Når du er færdig, skal du tage en pause på fem til 10 minutter, før du starter en anden session.

Korte, hyppige læringssessioner er meget bedre end længere, sjældne, er enig Neil Starr, en kursusmentor ved Western Governors University, et online nonprofit-universitet, hvor den gennemsnitlige studerende tjener en bachelorgrad på to og et halvt år.

Ændring af den måde, du træner på en ny motorik, kan hjælpe dig med at mestre det hurtigere.
Han anbefaler at forberede sig til mikrolæringssessioner. ”Lav notekort for hånd for de vanskeligere begreber, du prøver at mestre,” siger han. “Du ved aldrig, hvornår du har noget mellemrum at drage fordel af.”

3. TAG BEMÆRKNINGER HÅND
Selvom det er hurtigere at notere på en bærbar computer, vil du bruge en pen og papir hjælpe dig med at lære og forstå bedre. Forskere ved Princeton University og UCLA fandt, at når studerende tog notater i hånden, lyttede de mere aktivt og var i stand til at identificere vigtige begreber. At notere på en bærbar computer fører imidlertid til tankeløs transkription samt en mulighed for distraktion, f.eks. E-mail.

”I tre undersøgelser fandt vi, at studerende, der noterede sig om laptops, presterede dårligere på konceptuelle spørgsmål end studerende, der noterede longhand,” skriver medforfatter og professor i Princeton University psykologi, Pam Mueller. “Vi viser, at selv om det kan være en fordel at tage flere noter, er bærbare notaters tendens til at transkribe forelæsninger ordret snarere end at behandle information og omformulere dem med deres egne ord skadeligt for læring.”

4. BRUG KRAFTEN TIL MENTAL RUM
Selvom det lyder intuitivt, kan du lære hurtigere, når du praktiserer distribueret læring eller “afstand”. I et interview med The New York Times sagde Benedict Carey, forfatter af How We Learn: The Surprising Truth About When, Where, and Why It Happens , siger at lære er som vanding af en græsplæne. ”Du kan vande en græsplæne en gang om ugen i 90 minutter eller tre gange om ugen i 30 minutter,” sagde han. “Afstand mellem vandingen i løbet af ugen vil holde græsplænen grønnere over tid.”

For at bevare materiale sagde Carey, at det er bedst at gennemgå oplysningerne en til to dage efter først at have studeret dem. ”En teori er, at hjernen faktisk lægger mindre vægt på i korte læringsintervaller,” sagde han i interviewet. “Så gentagelse af oplysningerne over et længere interval – sige et par dage eller en uge senere, snarere end i hurtig rækkefølge – sender et stærkere signal til hjernen om, at den har brug for at bevare informationen.”

5. TAG EN STUDIEHOVED
Nedetid er vigtig, når det gælder om at bevare det, du lærer, og at få søvn mellem studietimerne kan øge din tilbagekaldelse op til seks måneder senere, ifølge ny forskning offentliggjort i Psychological Science.

I et eksperiment, der blev afholdt i Frankrig, blev deltagerne undervist i Swahili-oversættelsen for 16 franske ord i to sessioner. Deltagere i “wake” -gruppen afsluttede den første læringsession om morgenen og den anden session om aftenen samme dag, mens deltagere i “sleep” -gruppen afsluttede den første session om aftenen, sov og afsluttede derefter den anden session næste morgen. Deltagere, der havde sovet mellem sessionerne, huskede i gennemsnit 10 af de 16 ord, mens de, der ikke havde sovet, kun huskede ca. 7,5 ord.

”Vores resultater antyder, at sammenvævning af søvn mellem hinanden

6. ÆNDRE DET
Når du lærer en ny motorisk færdighed, kan du ændre den måde, du praktiserer på, hjælpe dig med at mestre det hurtigere, ifølge en ny undersøgelse ved Johns Hopkins University School of Medicine. I et eksperiment blev deltagerne bedt om at lære en computerbaseret opgave. De, der brugte en ændret læringsteknologi i løbet af deres anden session, presterede bedre end dem, der gentog den samme metode.

Resultaterne antyder, at rekonsolidering – en proces, hvor eksisterende erindringer huskes og ændres med ny viden – spiller en nøglerolle i styrkelse af motoriske færdigheder, skriver Pablo A. Celnik, seniorundersøgelsesforfatter og professor i fysisk medicin og rehabilitering.

“Det, vi fandt, er, hvis du praktiserer en let modificeret version af en opgave, du vil mestre,” skriver han, “du lærer faktisk mere og hurtigere, end hvis du bare fortsætter med at øve nøjagtigt den samme ting flere gange i træk.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *