The Fastest Quants Are Making Money From the Wall Street Mayhem

ANBEFALET TIL DIG
Ønsker du midlertidigt at afskedige personale under coronavirus-krisen? Vent, det er ulovligt
Guld falder som kontantstråle, stærk dollar tilsidesætter stimulans
Jack M. Mintz: Hvor længe vil dette vare? En seks måneders lavkonjunktur er det bedste tilfælde
Posthaste: De skattemæssige ‘oversvømmelseshuller er ved at blive åbnet’, da virksomheder ser efter en bazooka i Trudeaus tale i dag
LIVEBLOG: COVID-19 opdateringer fra markeder, økonomi og canadisk forretning
(Bloomberg) – I historiens hurtigste korrektion på aktiemarkedet hjælper det at være blandt de hurtigste hedgefonde.

Kortsigtede trendfølgere er klar til deres bedste kvartal siden 2016 og kører vilde sving over aktier, obligationer og råvarer, når volatilitet har noter og likviditet kollapser.

Kvanterne – en undergruppe af rådgivere for råvarehandler – kan modellere multi-aktivtrends i et gennembrudt tempo og bruge futurekontrakter til at handle med dem i løbet af et par dage. I behov-til-hastighedsmarkeder, der er surret af den spredende coronavirus, løfter denne race med reglerbaseret handel sig.

Obligationer rally en dag, falde den næste. Oliehakk noterer sig en dags gevinst i en uges episke tab. Bestande hopper, glider på ny og ser så ud til at rebound på hælene på frisk Federal Reserve-stimulus.

Alt det, whiplash buoying CTA’er på kort sigt efter år med underprestation versus quants, der følger tendenser på længere sigt.

HISTORIE FORTSAT Nedenunder

Grant Jaffarian, en porteføljeforvalter hos Crabel Capital Management med $ 4,5 mia. Samlet, nyder sent på markedet.

Hans Advanced Trend-fond, op omkring 18% i år, er bygget til tider som disse. Ved at skifte mellem en række forskellige historiske perioder – kendt som tilbageblikingsperioder – til minehandelssignaler, vendte det bearish hurtigere end CTA-peers med en mellemlang sigt.

“Når markederne er stille, og volatiliteten er lav, og QE er til stede, vil du se, og vi har set, en evig tilbagevenden til risiko-on med stille volatilitet og meget stramme markedsproducerende spænd,” sagde Jaffarian i et interview . “Når du har perioder, der ikke er sådan, har du en likviditetsafvikling og du har omjusteret de porteføljer, der skal ske.”

Da investeringsbanker er mindre villige til at sikre tovejshandel på grund af strammere regler efter krisen, er likviditeten hurtigt aftaget i de seneste uger, hvilket forstærker kursbevægelser fra amerikanske statskasser til aktiefutures. Under normale omstændigheder kan højfrekvente erhvervsdrivende og hedgefonde træde ind for at hjælpe banker med at skabe markeder, men når volatiliteten strejker, har de en tendens til at forsvinde.

“Hedgefonde er ikke forpligtet til at skabe markeder,” sagde Nigol Koulajian, grundlægger af Quest Partners i New York, som forvalter 1,7 milliarder dollars. ”Hvad er poenget med at have høj likviditet, når du ikke har brug for det? Men i det øjeblik, du har brug for at komme ud, tørker likviditeten op. ”

Koulajians flagskibsprodukt steg med omkring 19% i år, sagde han onsdag, takket være sin model, der var kort nok på lagrene tidligt nok til at høste gevinster ved salg.

Men selv hurtige pengeopgaver som Koulajian siger, at det nuværende klima gør det sværere at udføre store handler. I en tale i sidste uge sagde investoren, at han ikke var i stand til at tilføje sine positioner, fordi volatiliteten var høj, og likviditeten var lav.

Når det sker, kan handler lide “glidning” – en situation, hvor en sikkerhedshandel til $ 40 på skærmen kan koste $ 41, når en købsordre indgås, fordi ikke nok folk er villige til at tage den anden side af transaktionen.

Jaffarian siger, at Crabel har draget fordel af en infrastruktur med lav latens – den slags, der bruges af højfrekvente handlere, der handler i millisekunder med algoritmer, så deres ordrer ikke flytter markederne.

“Hvad sker der, når du går fra at flytte et marked et basispunkt, og den samme ordrestørrelse flytter markedet med en procent næste dag?” han sagde. “Du skal være tankevækkende med hensyn til, hvordan du bygger dine alger, så du ikke bare pløjer markedet med mængder, som det ikke kan håndtere.”

I lighed med Jaffarian og Koulajian er volatiliteten en del af, hvorfor det er kortvarigt værk. Men det er en debat, der længe har delt CTA’ernes verden, hvor mange foretrækker at bruge længere tilbagetagelsesperioder til at skelne en forankret tendens.

Denne kohort argumenterer for, at det sparer på handelsomkostninger og kører de mest bæredygtige tendenser. SocGens samlede CTA-indeks har steget 15% i det sidste årti, sammenlignet med kun 0,3% for dets kortvarige erhvervsdrivende.

I denne cyklus har CTA’er på mellemlang til lang sigt lider af at være lange aktier oprindeligt, men drage fordel af deres lange obligationer og korte energipositioner.

Alt sammen fortalt som 2020-kaoset viser, kan den hurtigste af de hurtige penge slå ud på udtalt volatilitet og makroøkonomisk usikkerhed. En strategi, der bare kører intraday-momentum i S&P 500-futures, for eksempel, ramte et højdepunkt hele tiden i sidste uge, ifølge et Deutsche Bank AG-indeks.

”Det er langt mere diff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *