Why your internet habits are not as clean as you think

Det er sandsynligt, at du allerede har svaret på et par e-mails i dag, sendt nogle chatbeskeder og måske udført en hurtig internetsøgning. Som dagen går på, vil du uden tvivl bruge endnu mere tid på at surfe online, uploade billeder, spille musik og streame video.

Hver af disse aktiviteter, du udfører online, koster en lille omkostning – et par gram kuldioxid udsendes på grund af den energi, der er nødvendig for at køre dine enheder og drive de trådløse netværk, du får adgang til. Mindre indlysende, men måske endda mere energikrævende, er de datacentre og enorme servere, der er nødvendige for at understøtte internettet og gemme det indhold, vi får adgang til over det.

Selvom den nødvendige energi til en enkelt internetsøgning eller e-mail er lille, bruger ca. 4,1 milliarder mennesker, eller 53,6% af den globale befolkning, nu internettet. Disse rester af energi og de tilhørende drivhusgasser, der udsendes ved hver online aktivitet, kan tilføjes.

Carbon footprint af vores gadgets, internettet og de systemer, der understøtter dem, tegner sig for ca. 3,7% af de globale drivhusemissioner, ifølge nogle estimater. Det svarer til den mængde, der produceres af luftfartsindustrien globalt, forklarer Mike Hazas, en forsker ved Lancaster University. Og disse emissioner forventes at fordobles i 2025.

Du kan måske også lide:

● Bør du gå på en “flyvediet”?
● Hvorfor din skraldespand er et klimaproblem
● Hvorfor vi er nødt til at være mere følelsesladede

Hvis vi temmelig groft skulle opdele de 1,7 milliarder ton (1,6 milliarder ton) drivhusgasemissioner, der skønnes at være produceret ved fremstilling og drift af digitale teknologier mellem alle internetbrugere overalt i verden, betyder det, at hver af os er ansvarlige for 400 g ( 14 oz) kuldioxid om året.

Populære musikvideoer som Despacito kan have et stort kulstofaftryk, hvis de streames milliarder af gange (Kredit: Getty Images / Javier Hirschfeld)

Men tingene er ikke så enkle – dette tal kan variere afhængigt af hvor i verden du er. Internetbrugere i nogle dele af kloden vil have et uforholdsmæssigt stort fodaftryk. En undersøgelse vurderede, at den gennemsnitlige australske internetbruger for 10 år siden var ansvarlig for, at ækvivalenten på 81 kg (179 kg) kuldioxid (CO2e) blev udsendt i atmosfæren. Forbedringer i energieffektivitet, stordriftsfordele og brug af vedvarende energi vil uden tvivl have reduceret dette, men det er tydeligt, at mennesker i udviklede lande stadig står for størstedelen af ​​Internets kulstofaftryk. (CO2e er en enhed, der bruges til at udtrykke carbon footprint for alle drivhusgasser sammen, som om de alle blev udsendt som kuldioxid)

For nogle har erkendelsen af, at deres online aktivitet skader planeten, ansporet dem til at gribe ind.

“Alt hvad vi kan gøre for at reducere CO2-emissioner er vigtigt, uanset hvor lille, og det inkluderer, hvordan vi opfører os på internettet,” siger Philippa Gaut, lærer fra Surrey, England. Hun er en af ​​et voksende antal miljøbevidste forbrugere forsøger at reducere deres miljøpåvirkning online og på deres telefoner. “Hvis alle foretager ændringer, ville det have større indflydelse,” tilføjer hun

En af vanskelighederne med at udarbejde kulstofaftrykket fra vores internetvaner er, at få mennesker kan blive enige om, hvad de skal og ikke bør inkludere. Bør det inkludere de emissioner, der stammer fra fremstilling af computerhardware? Og hvad med dem fra personale og bygninger i teknologiselskaber? Selv tallene omkring driften af ​​datacentre er uenige om – mange kører på vedvarende energi, mens nogle virksomheder køber “kulstofudregninger” for at rydde op i deres energiforbrug.

Mens mange virksomheder hævder at drive deres datacentre ved hjælp af vedvarende energi, er de i nogle dele af verden stadig stort set drevet af forbrænding af fossile brændstoffer
I USA er datacentre ansvarlige for 2% af landets elforbrug, mens de globalt tegner sig for knap 200 terawatt-timer (TWh). I henhold til De Forenede Nationers internationale telekommunikationsunion er dette tal imidlertid fladet i de senere år på trods af stigende internettrafik og arbejdsmængde. Dette skyldes stort set forbedret energieffektivitet og flytningen til at centralisere datacentre til gigantiske faciliteter.

Men selvom mange virksomheder hævder at drive deres datacentre ved hjælp af vedvarende energi, er de i nogle dele af verden stadig stort set drevet af forbrænding af fossile brændstoffer. Og det kan være vanskeligt for forbrugerne at vælge, hvilke datacentre de vil bruge. Mange af de store cloud-udbydere har dog lovet at skære ned i deres CO2-emissioner, så det er muligt at tage en enkelt tilgang til at lagre fotos, dokumenter og køre tjenester på deres servere.

Som enkeltperson er simpelthen opgradering af vores udstyr sjældent en måde at skære kulstofaftrykket i vores digitale teknologi på. De drivhusgasser, der udsendes under fremstilling og transport af disse enheder, kan udgøre en betydelig del af levetiden-emissioner fra et stykke elektronik. En undersøgelse på University of Edinburgh fandt, at det forlænger tiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *